11 Temmuz 2009 Cumartesi

Doğruluk Ekseni İzleyicilerine Üzücü Haber

Geçtiğimiz sezon samanyolu televizyonunda zengin oyuncu kadrosu ile yayına başlayan ve izleyiciler tarafından severek izlenen Doğruluk Ekseni dizisinin yayın hayatına son verilmiştir.

Samanyolu Televizyonundaki yetkililerden aldığımız bilgilere göre yeni sezon bölümleri olmayacak. Bu güzel yapımı bizlere sundukları için Doğruluk Ekseni dizisinin çaycısından yapımcısına kadar, bütün ekibine samanyolu fanları olarak teşekkür ederiz.

Tutkunu olduğumuz Samanyolu Televizyonu ise yeni yayın dönemine Kollama ve Tek Türkiye ile birlikte 4 yeni yapımla başlayacak inşallah.

10 Temmuz 2009 Cuma

Dila Hemşire de Domuz Gribi Çıktı...

"Tek Türkiye" dizisinin "Dila hemşire"si Müjgan Gönül'de, yüksek ateş şikayetiyle tedavi altında
alındığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi çıktı.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Tek Türkiye" isimli dizide "Dila hemşire" karakterini
canlandıran oyuncu Müjgan Gönül'de domuz gribi virüsü tespit edildi.
YURT DIŞINA ÇIKTI
Özel işleri sebebiyle yurt dışında bulunan ve önceki akşam Türkiye'ye dönen Gönül, yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan ilk tetkiklerin ardından Gönül, 'domuz gribi' şüphesiyle özel ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde tedavi altına alınan Müjgan Gönül'ün kanında, yapılan detaylı tetkikler sonucu domuz gribi virüsüne rastlandı. 1 hafta boyunca karantina altında tutulacak olan genç oyuncuya ilaç tedavisi uygulanacağı belirtildi.

Yeni Şafak

Sevgili Müjgan Gönül e geçmiş olsun diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz....

Gecikmis Bir Sezon Finali

Aslinda bu satirlar cok önceden kaleme alinacakti. Bombalrin patladigi(Kollama)... Silahlarin sakaklara dayanadigi(Tek Türkiye)... Tam mutlu bi yuvaya kavusulurken(Dogruluk Ekseni)... Ve hayallerini kurdugumuz kutlu gelecekten yusufcuklarin simdi zamana kanat cirpislarini gördümüz (Kendi okulumuza dogru) dizilerin sezon finallerinden sonra kaleme almayi cok istiyordum yukaridaki satirlari...

Bu kadar gecikmesinde de bir hayir varmis. Eylem planinin havada ucustugu zamana denk gelmesi ayrica bir güzellik oldu. "Yazar kafayi siyirdi" dediginizi duyar gibiyim. O "Eylem Plani" belkide onlarin sondan bir önceki sezon finali olmasi umudunu tasiyordum. Bu planin benzerleri en az 30 defa birileri tarafindan okundugunu "her kulun" girip bakabildigi bir siteden ögreniyoruz.

Dizilerimizle ne kadar örtüsüyor degil mi, karanlik ve derin amcalarin senaryo sunma meziyetleri. "Sezon Finali" oldugunu nerden anliyorsun diye bir soru akillarinizi kurcalayabilir. Önce sahte dediler belgeye, sonra imza o kisiye ait degil dediler... Daha da ileri giderek aslini bulun ozaman bu fotokopiymis yaptasini yapistirdilar. O da yetmedi, tamam biz bunu tutukladik ama askeri mahkememiz serbest biraktaya kadar vardik...

Meshur muhalefet avukatlarinin aslan kesilmesine sahit olduk... Acaba stratejini degistirdi diye düsünmeye baslamisken, Anayasa Mahkemisi filmini yeniden vizyona sürüverdiler. Tek Türkiye iki sezon sürecek diye beklerken, ücüncü sezonu görmemizden daha kücük bir süprizdi bu...

Simdi soracaksiniz diye bekliyorum. "Yeni sezonda süprizler olacak mi?" dizilerde diye... Muhalefetin ve derin amaclarin süpriz yamasini beklemiyorum. Ama STV deki senaristlerin ve yapimcilarin neler yapabileceklerini düsünmek bile istemiyorum...

Sezonun finalini birileri yaparken, herhalde bizde sezonu daha yeni aciyoruz. Ikinci alyans pesinde degilim... Süprizlere hazirlikli olmak lazim... Finali görmeden bisey diyemeyecegiz... Güzel finaller göstersin Rabbim bu millete...

Levent Cakiroglu
10.07.09, Viyana

Not : Bu karalamalari kaleme aldigim esnada, Samanyolu TV de yayinlanan Tek Türkiye dizisi oyuncu Sayin Müjgan Gönül`e Domuz Gribi teshisi konuldugunu ögrendim... Basta sahsim, sonrasi itibariyle tüm Samanyolufanlari.com ailesi olarak kendisine Rabbimizden acil sifalar diliyoruz...

4 Temmuz 2009 Cumartesi

STV'nin Yeni Programına Büyük İlgi

Samanyolu Televizyonu'nun (STV) Anadolu'da çekimlerine başladığı yeni programı Batman'da ilgi gördü.

İllerin sosyo-ekonomik ve coğrafi tanıtımının yanı sıra, yöreye ait oyunlar, folklor ve müzik yarışmalarının yer aldığı programın çekimlerinde bir birinden ilginç ve renkli görüntüler ortaya çıktı.

Batman'ın en işlek caddelerinden Gülistan Caddesi'nde çekimleri yapılan programın Sokak Starları bölümünde sahneye çıkanlar yeteneklerini sergilerken, etrafta toplanan kalabalık da keyifli anlar yaşadı.

Fırat Paşayiğit'in sunduğu program çekimlerinde, Sokak Starları bölümünde sahneye çıkan çocuk, genç ve yetişkinlerden kimi rap yaptı, kimi taklit, kimileri Türkçe kimisi ise Kürtçe parça seslendirdi. Özellikle Maykıl lakaplı Abdulkerim Ballıses, kendi yazıp bestelediği yabancı parçasını seslendirirken Sunucu Fırat Paşayiğit ve izleyiciler gülmekten kendilerini alamadılar. Yaptığı şov ile birinci olan Maykıl, çekimlerin sonunda genel istek üzerine ilginç parçayı tekrar seslendirdi.

Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da izlediği çekimler sonrası sahneye çıkanlara çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerini Başkan Atalay'ın elinden alan vatandaşlar, STV ve Başkana teşekkür etti.

Kaynak: SamanyoluHaber

Samanyolu'nda Yaz Hazırlıkları mı?

Samanyolufanları haber servisinin aldığı duyumlara göre Samanyolu Televizyonumuzda yaz dönemini rengarenk programlar ile farklı geçeceği benziyor.

Anadolumuzun kültürel özellikleriyle yüzlerimizdeki tebessümü eksik etmeyecek eğlenceli bir program bu yaz bizleri bekliyor. Ayrıca, komedinin vazgeçilmez üstadı Ömer Pekin'in de Stv'nin yaz projelerinde yer alacağı duyumları alınıyor.

Yaz dönemde izleyeceğimiz bir başka program ise faili meçhul cinayetleri aydınlatacak, nefes kesen serüvenleri anlatacak iddialı bir yapım bizleri bekliyor olabilir.

Kanalımızın sürpizleri sadece bunlar olmayacak.Yine bu dönemde kırgınlıkların ve dargınlıkların barıştırılacağı kin ve nefretin yerine sevgi tohumlarının atılacağı bir program ekrana gelecek.

Son olarak Samanyolu Tv yaz ekranında mahkeme salonlarındaki heyecanı koşuşturmacayı ve yaşanan olayları bizlere hissettirecek bomba bir yapım daha başlayacak.

Yaptığı insan odaklı yayın anlayışı ile zirvede olan kanalımız yaz ekranında da iddialı yapımlarıyla sizlerin karşısında olacak...

-SamanyoluFanları Haber Servisi-

Samanyolu TV'nin büyük başarısı

Samanyolu Televizyonu izlenme oranı grafiğindeki yükselişini sürdürmeye devam ediyor.
Yaptığı insan odaklı yayıncılıkla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan Samanyolu Televizyonu, izlenme oranı ile her geçen gün zirveye yaklaşıyor. Haziran 2009 döneminde televizyonumuz en çok izlenen 4. kanal oldu.