4 Mayıs 2009 Pazartesi

Evin işi bitti, ben setteyim

Evin işi bitti, ben setteyim

Ankara Beypazarı'nda çekilen 'Doğruluk Ekseni', bölge halkına, özellikle de kadınlara yeni bir ekmek kapısı açtı. Samanyolu'nda ekrana gelen ve reytingleri her geçen gün yükselen dizide figüran olarak rol alan yerel kıyafetli kadınlar, hem ekrana çıkıyor hem de para kazanıyor.
Her ne kadar emeklerinin karşılığını alsalar da onlar için önemli olan, ekranın kıyısından da olsa görünmek aslında. Dizinin yayınlanacağı günü Türkiye'nin dört bir yanındaki dostlarına haber veren Beypazarılılar, böylece 'şöhretle' tanışma imkânı buluyorlar. Sette küçük çocuğu için uygun bir rol bekleyen babanın söyledikleri çoğunun duygularına tercüman oluyor: "Kars'tan babam aradı. Torununu ekranda görmek istiyor. Ben de burada bekliyorum. Bir kamera önü yürüme işi çıkar diye."
Çeşitli illerden izleyicilerin akınına uğrayan sette izdiham sebebiyle zaman zaman çekimler aksasa da dizinin yapım sorumlusu Mehmet Akyol, gösterilen ilgiden memnun. Ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Akyol, "Dizi bölgede çok seviliyor. Bize her türlü kolaylığı gösteriyorlar. Doğruluk Ekseni gerek teknik ekibi, gerek oyucuları gerekse de konusu itibarıyla bölge halkıyla tam bir bütünlük içinde. Zaten bu enerji, Türkiye genelinde reyting olarak ekrana yansıyor." diyor.
Taner Tunç'un yönettiği dizide Ayçin Tuyun, Rahman Görede, Gafur Uzuner ve Özer Tunca rol alıyor. 'Doğruluk Ekseni'nde Yedibahar kasabasının köklü ailelerinden Adalılar'ın kendi içlerinde yaşadıkları miras kavgaları ile aileler arası çıkar çatışmaları anlatılıyor. Dizi, hayatın içinde var olan birçok sosyal konuyu da ekrana taşıyor.
YUSUF BÜLBÜL

Hiç yorum yok: